Het informatiecentrum in Utrecht

Social Share

is m.i.v. 2 juli 2020 weer open volgens het reguliere schema. Nieuw is dat dit alleen kan op afspraak, maar ook dat het nu mogelijk is een afspraak te maken voor een online zoom meeting.

 

Heropening ‘Het Huis van Sint Jacob in Utrecht’

Het Genootschap Sint Jacob gaat, na ruim 3 maanden sluiting in verband met het Coronavirus, het Huis van Sint Jacob in Utrecht op donderdag 2 juli weer openen voor (toekomstige) pelgrims en belangstellenden die geïnformeerd willen worden en het plan hebben een camino te gaan lopen of fietsen.
 

Regelmatig kondigt de overheid nieuwe maatregelen aan voor wat betreft versoepeling. Hoe verder wij in de tijd gaan hoe groter de mogelijkheden gaan worden en (nieuwe) plannen worden gemaakt. In Utrecht verstrekken informanten informatie op basis van de richtlijnen dat wordt verstrekt door binnen- en buitenlandse overheden. Het Genootschap ontvangt van partners en werkgroepen in binnen- en buitenland, informatie over opening accommodaties, aanpassingen in Albergues, maatregelen in hotels, restaurants, winkels, grensovergangen etc. Inmiddels is duidelijk geworden dat De Huiskamer in Santiago de Compostela, dat door vrijwilligers van ons genootschap wordt gerund, dit jaar niet opengaat. Zie voor actuele informatie de website www.santiago.nl.


Heropening van Het Huis van Sint Jacob wordt verzorgd door vrijwilligers om u als wandelaar, fietser en anderen die naar Santiago de Compostela willen gaan veilig op weg te helpen. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar eigen beslissingen om wel/niet op weg te gaan.


Wanneer u Het Huis van Sint Jacob bezoekt, vraagt dat om aanpassingen en maatwerk. Het bestuur van ons Genootschap heeft een protocol opgesteld voor het gebruik van het huis in Utrecht. Dat protocol is te vinden op onze website (Klik hier). Maximaal 8 personen (informanten en toekomstige pelgrims) kunnen ineens Het Huis van Sint Jacob bezoeken.

In de toekomst zijn er twee mogelijkheden voor het verkrijgen van informatie:

  1. Bezoek aan Het Huis van Sint Jacob in Utrecht
  2. Verkrijgen van online informatie via Zoom

Mogelijkheid 1: Bezoek aan Het Huis van Sint Jacob in Utrecht

Met inachtneming van het protocol stelt de werkgroep informanten het volgende voor:

  1. De 1,5 meter afstand blijft (voorlopig) van kracht. 
  2. Qua dag en tijd reserveert u als (toekomstige) pelgrim/belangstellende via informanten.utrecht@santiago.nl de komst naar het Huis van Sint Jacob in Utrecht. Zie onderstaande invultabel!
  3. U mailt waar de inhoud van het gesprek over gaat. De informant met ervaring  kan zich dan goed voorbereiden en gerichte informatie verschaffen.
  4. U kunt via e-mail informanten.utrecht@santiago.nl een afspraak maken voor maximaal één uur in Utrecht. 

Voornaam

bezoeker

Achternaam

bezoeker

E-mailadres

Informatie over pelgrimeren  wandelen

Informatie over pelgrimeren

Fietsen

Informatie over Camino Frances

Informatie over Camino Del Norte

Informatie over Camino Primitivo

Vanaf Frankrijk Vezelay

Wandelen/fietsen vanuit Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere Camino:

Voorkeur dag/tijdstip bezoek in Utrecht:

Vragen/opmerkingen:

 

 

Bereid uw gesprek voor!  

Locatie: Janskerkhof 28A, Utrecht. Telefoon alleen tijdens de openingstijden: 030 - 2315391

Openingstijden:

Dinsdag 14.00 uur - 16.00 uur

Donderdag 14.00 uur - 16.00 uur

Vrijdag 10.00 uur - 12.00 uur

2e en 4e zaterdag van de maand van 11.00 uur - 15.00 uur

 

 

Mogelijkheid 2: Verkrijgen van online informatie:

Bent u als toekomstige pelgrim/belangstellende niet in de gelegenheid om naar Utrecht te komen, dan kunt u online informatie ontvangen van informanten via Zoom. Dit kan vanuit uw eigen huis met uw eigen computer op een afgesproken tijdstip op een willekeurige afgesproken dag in de week. S.v.p. in onderstaande tabel aangeven over welke camino de inhoud van het gesprek moet gaan. Bereid het gesprek goed voor! De informant zorgt voor de online totstandkoming van het gesprek. Gesprek s.v.p. aanvragen via informanten.utrecht@santiago.nl.

 

Voornaam

bezoeker

Achternaam

bezoeker

E-mailadres

Informatie over pelgrimeren  wandelen

Informatie over pelgrimeren

Fietsen

Informatie over Camino Frances

Informatie over Camino Del Norte

Informatie over Camino Primitivo

Vanaf Frankrijk Vezelay

Wandelen/fietsen vanuit Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere Camino:

Voorkeur dag/tijdstip bezoek in Utrecht:

Vragen/opmerkingen:

 

 
Graag ontvangen wij u in Utrecht. Voor belangstellenden die moeten reizen of verder weg wonen bestaat nu ook de mogelijkheid voor het geven van online informatie. Tijdens de openingstijden in Utrecht kunnen we u ook telefonisch te woord staan.

 

Vriendelijke groet,

Werkgroep informanten Utrecht

Mariet van der Burgt (coördinator)