In de Jacobuskapel is in de zijwanden aan weerskanten een glas-in-lood-raam aangebracht. De ramen zijn gemaakt door de glazenier Coen Mestrom.
De leidende gedachten en symboliek bij het ontwerpen van de beide ramen volgen hierna. [De beschrijving geldt voor beide ramen.]
Niet alleen onderweg naar Santiago de Compostela, maar voortdurend ook naar jezelf, steeds in en op het spoor van de Jacobusschelp als wegwijzer.
De weg/camino is aangegeven tussen de twee brede verticale loodlijnen. Een weg vol met hindernissen, ongemakken en tegenslagen: vergelijk de keien.
De camino als metafoor voor een zoektocht naar jezelf.
De al sinds de middeleeuwen pelgrimerende Santiagoganger die een strakke lijn volgt (vergelijk de bredere loodlijn in het midden), steeds gefocust op zijn doel aan de horizon: zie de monumentale pelgrim in het midden.
De pelgrim reist op het snijvlak van twee werelden: een fysieke, uiterlijke, en een mentale of innerlijke, een rationele en een spirituele wereld, de wereld van het ego en die van het alter-ego.
De twee werelden in beide ramen zijn symbolisch gescheiden door de meest brede loodlijnen en de kleuren blauw en geel, die tevens de kleuren zijn van de route naar Santiago.
De (bogen)brug symboliseert enerzijds de “Steenen Brug” van de Roerkade naar de Voorstad en tevens de vele andere Romaanse bruggen op de tocht en is anderzijds symbolisch voor het kunnen nemen van schier onbegaanbare trajecten en hindernissen in je leven, in staat zijn iets te “overbruggen”, fysiek en mentaal.