De bouw van deze oude St. Helenakerk is tot stand gekomen in de periode van de 12e tot het eind van de 15e eeuw. Heel bijzonder is dat een groot deel van de middeleeuwse gewelf- en muurschilderingen bewaard is gebleven. Deze schilderingen werden gebruikt ter visuele ondersteuning van de verkondiging.
In fasen (1900, 1974, 1989 en 2001-2005) werden al die schilderingen ontdaan van witkalk, afkomstig uit de Reformatie. Een deel van de schilderingen betreft de apostelenreeks.
Op de vlakken boven de scheibogen van het schip bevinden zich de twaalf apostelen. Elke apostel staat in een gotische kerkruimte, onder grote baldakijnen en voorzien van tekstbanderollen met daarop in het Latijn de Twaalf artikelen van het Geloof.
De apostelenreeks begint aan de zuidzijde en loopt naar het westen. De negende apostel is Jacobus de Meerdere, die herkenbaar is aan zijn pelgrimsstaf en een pelgrimshoed. De volgorde waarin de apostelen worden weergegeven is terug te vinden in de Handelingen. Echter Simon Zelotes en Judas Thaddeus, evenals Jacobus Minor en Jacobus Major zijn verwisseld.
Op de tekstbanderollen zijn de Twaalf Artikelen van het Geloof wel in de juiste volgorde weergegeven.
Deze prachtige kerk met rijk beschilderd interieur bezoeken is zeer aan te bevelen!