In het bovenste gedeelte is de ondergaande zon afgebeeld. Het is het symbool voor het einde van de pelgrimstocht en tegelijkertijd het begin van een nieuw leven na het bereiken van ‘Finis Terrae’.
In het middengedeelte zijn de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela naar het graf van de Heilige Jacobus afgebeeld
Linksboven nog een legende als overgang naar de hedendaagse pelgrimstochten. De duivel probeert pelgrims te weerhouden van hun tocht naar Santiago de Compostela. Bij enkelen is het hem gelukt en heeft hij hun Jacobsschelp als trofee. Anderen trotseren de duivel en blijven trouw aan het Kruis.
Verder als hoofdmotief de pelgrimstochten naar het graf van Jacobus in Santiago.
Heel veel pelgrims hebben de St. Jacobuskapel in de St. Christoffelkathedraal van Roermond bezocht. De verering van St. Jacobus en zijn armreliek in deze kerk gaat zeer ver terug in de geschiedenis. Roermond lag en ligt nog steeds op de oude route naar Santiago de Compostela en was en is nog altijd een zeer bekende pleisterplaats op die route. In de tegenwoordige tijd groeit het aantal pelgrims nog steeds. We zien in raam 4 de kathedraal van Roermond en de genoemde groepen pelgrims.
Rechts beneden zien we het Jacobuskapelletje van Thorn, één van de vele kleine heiligdommen onderweg naar Santiago de Compostela. Het is gebouwd door Broeder Ben Brader z.g. De teksten die verwerkt zijn, luiden: Salve Viator – Wees gegroet reiziger en Quo Vadis – Waar gaat ge naar toe?