Het imposante Klein Seminarie te Apeldoorn is in opdracht van het Aartsbisdom te Utrecht gebouwd in 1933 tot 1935 naar het ontwerp van Jan M. van Hardeveld. Het ging om de vooropleiding, een soort kostschool, voor het groot seminarie. Jongens vanaf twaalf jaar werden er opgeleid tot priester voor het Bisdom Utrecht. Het gebouw bood in de jaren vijftig plaats voor 350 studerenden en 24 inwonende priester-leraren. In de jaren zestig liep het aantal nieuwkomers terug en in 1970 ging de deur definitief op slot. De komst van het Politie-Instituut voorkwam verval van het gebouw.
De kapel is van het pseudobasiliektype, bestaande uit een hoog gesloten 58 meter hoge toren, een middenbeuk en twee zijbeuken met spitboogvensters, apsis, kooromgang, kapellen en de sacristie.
Voor de geïnteresseerden in de bouw verwijzen we naar onderstaande link.
Waar het hier om gaat is het koor met spitsboogvensters, waarin de twaalf apostelfiguren en het Christusfiguur afgebeeld zijn in de glas-in-loodramen. De vervaardiger ervan was de Nederlandse kunstenaar Willem Leendert Wiegmans (1892 – 1942). De figuren zijn tot in hun details geheel in kleine scherven opgebouwd met uitzondering van de grote hoofden, handen en voeten.
Deze dertien ramen bevinden zich nog steeds in het koor, ondanks het gebruik van dit complex als Poltie-Instituut, waar de kapel fungeert als congreszaal.