De gevelsteen van het huis De Jonge St. Jacob in het huidige Maria Annastraatje (Kleine Sint Jacobsstraat 3) is verplaatst naar het huis Eewal 58.
Er is een figuur met een vrij donker gelaat afgebeeld die een bruin gewaad draagt dat nog het meest lijkt op een monnikspij. Boven het hoofd is een vergulde schelp aangebracht (met de binnenkant van de schelp naar voren) als een soort hoed of als een nimbus. In de rechter hand houdt de figuur een lange stok vast. De stok is eigenlijk te grof voor een staf en wat te lang en te dun voor een knots. In zijn linker hand houdt hij een boek vast.
Het onderschrift “De Jonge St. Jacob” maakt duidelijk dat het een afbeelding is van Jacobus, maar welke Jacobus is het dan? De schelp wijst op Jacobus de Meerdere, maar om een schelp zo af te beelden is niet gebruikelijk. Meestal zijn éën of meerdere schelpen afgebeeld op de rand van een hoed of op een schoudermantel. De stok is niet duidelijk een staf (waar Jacobus de Meerdere vaak mee afgebeeld wordt), maar ook geen knots (het wapen waarmee Jacobus de Mindere omgebracht is en waar hij vaak mee afgebeeld wordt). De term “jong” zou kunnen wijzen op Jacobus de Mindere naar analogie van het Duits waarin Jakobus der Ältere slaat op Jacobus de Meerdere en Jakobus der Jüngere op Jacobus de Mindere. Mogelijk zijn attributen van beide Jacobussen door elkaar gebruikt en is de afbeelding ietwat onbeholpen uitgevoerd.
De gevelsteen roept dus vele vragen op die nog op een duidelijk antwoord wachten. Vooralsnog blijft het in deze lijst bij een constatering en wordt geen uitspraak gedaan. Zou de conclusie uiteindelijk moeten zijn dat het een afbeelding van Jacobus de Mindere is dan betekent het dat de term “klein” in de Kleine Sint Jacobsstraat 3 zou kunnen slaan op Jacobus de Mindere. In dat geval verdienen die straat, het huis en de gevelsteen geen plek in deze lijst van jacobalia.