Deze gevelsteen, waarop het wapen van de familie Oosting staat afgebeeld, is ingemetseld in de buitenmuur (Museumlaantje) van de tentoonstellingszaal van het Drents Museum. Er staan drie Jacobsschelpen op, alsmede het jaartal 1639.
J.E. Ennik, die de geschiedenis van deze gevelsteen beschrijft, maakt aannemelijk, dat het heeft toebehoord aan Wycher Oosting (1618-1690). Het jaartal zou slaan op het jaar waarop hij 21 is geworden. In de loop van achtereenvolgende generaties van de familie Oosting heeft deze gevelsteen verschillende huizen gesierd, eerst in Meppel, daarna in De Wijk, in Emmen en op zeker twee huizen in Assen, laatstelijk het Witte Huis aan de Vaart, een en ander blijkens aantekeningen van de familie Oosting. Op 12 november 1936 heeft A.A. Oosting de steen aan het Drents Museum geschonken, maar niet nadat hij er een kopie van had gemaakt, die een plaats kreeg aan zijn huis te Den Haag.
Is er een relatie van de afbeelding met Jacobus / Santiago?
Er is geen archiefstuk dat opheldering verschaft over de vraag of Wycher Oosting relaties had met Spanje. Er zijn echter wel gegevens, dat Wycher Oosting (familie)relaties had met personen, die wel verre reizen hebben gemaakt, en wel naar Oost-Indië. Drie personen zijn in 1654 met drie verschillende schepen vanuit Amsterdam naar Oost-Indië vertrokken. Mogelijk wijzen de drie Jacobsschelpen op hun voorspoedig volbrachte reis. Zekerheid, zegt de schrijver, bestaat daarover echter geheel niet.