De drukkerij is opgericht in 1860. Niet duidelijk is of dit was om de weesjongens het drukkersvak te leren, dan wel om met de opbrengst een deel van de exploitatiekosten van het Godshuis te dekken. Als het eerste al de bedoeling was, is daar weinig van terecht gekomen. Het is op de eerste plaats een commerciëel bedrijf geweest, waar met name het bisdom en vele parochies hun drukwerk lieten verzorgen.
Door gebrek aan stroom en papier moesten de activiteiten in 1944 gestaakt worden. De directeur werd vanwege zijn activiteiten in het verzet gevangen genomen en op 15 april 1945 door een vuurpeloton om het leven gebracht (zie volgend item).
Na de oorlog was het de vraag of de drukkerij weer opgestart moest worden. Het bisdom, terzake om advies gevraagd, gaf te kennen het op prijs te stellen als de drukkerij zijn werkzaamheden zou hervatten. De eerste opdracht was het drukken van het bisdomsblad SURSUM CORDA.
Begin jaren 60, enkele jaren na de viering van het eeuwfeest van de drukkerij, gaf de winst een sterke daling te zien: oorzaken: toenemende concurrentie, verouderde machines en inadequate huisvesting. Na lang wikken en wegen werd in 1969 besloten de drukkerij te sluiten.