Vanaf de entree van deSint Jozefkerk, een in 1894 gebouwde neogotische kerk, is het beeld van Jacobus de Meerdere te zien aan de een na laatste pilaar aan de linker zijde van het middenschip. Echter, vóór de eerste wereldoorlog werd het vorige beeld vernield.
Dit Jacobusbeeld is net als de andere elf apostelbeelden vervaardigd door het atelier voor kerkelijke kunst A. Ruller te Münster. Deze beelden zijn een kopie van die in de Dom van Münster, die aan het eind van de tweede wereldoorlog vernietigd is.
Jacobus is als enige niet in het gelid. Vergeleken met de andere beelden kijkt Jacobus niet naar het midden van de kerk, maar enigszins de andere kant op. De anekdote is, dat Jacobus de zorg voor de naburige Jacobuskerk in de “gaten”? wilde houden en daarom van de zijkant van de pilaar een oog op ‘zijn’ parochie kreeg. De reden van de afwijkende positie is echter de preekstoel die daar vroeger al tegen de pilaar stond.
De apostel Jacobus draagt een breedgerande pelgrimshoed en houdt met zijn linker hand een pelgrimsstaf vast. Zijn naam staat onder zijn voeten geschreven: “H. Jacobus Maj.”