Ted Felen heeft ontwerpen gemaakt voor vijf gebrandschilderde ramen in de Sint-Jacobskapel. Het is de bedoeling dat alle vijf ramen gebaseerd zijn op het scheppingsverhaal.
Op 12 december 2005 werd het middelste raam als eerste van de vijf geplande gebrandschilderde glas-in-loodramen van Ted Felen onthuld. (zie bovenste foto)
Dit raam dient als één eenheid gezien te worden met het ervoor staande kruis van zijn overleden collega Klaus van der Logt. Dat kruis is gemaakt van een uit de Waal opgedregd roer.
Het raam heeft een grote ronde gele cirkel als symbool van de eeuwigheid. De cirkel wordt omringd door met de mond geblazen opaalglas. Dat glas is zodanig, dat men toch vanuit Sint-Jacobskapel zicht blijft houden op de Sint Stevenskerk. Een uitgebreidere omschrijving vindt u op de website van de kapel (zie link raamkunst) en tevens een overweging van Els Gilissen bij het kruis zie link).
In 2006 en 2008 werden de overige vier glas-in-loodramen van Ted Felen geplaatst (zie bovenste foto). Onder elk raam ziet men golfvormen als symbool van de scheiding van land en water met scheppingsfiguren. Van links naar rechts ziet men op het eerste raam een vlinder, op het tweede een nationale bloem, op het vierde een vis en op het vijfde een jacobsschelp.
Op het vierde raam werden eerst de gedachteniskruisjes van de overledenen uit de benedenstadsparochie opgehangen. Ted Felen heeft dit gebruik uit eerbied gehandhaafd. De kleine mementokruisjes werden verwerkt in dit glas-in-loodraam.
Op de onderste foto ziet men het vijfde raam, oftewel het eerste raam rechts, als een jacobalium. De Sint Jacobsschelp is hierin opgenomen ter ere van het Sint-Jacobskapel als pleisterplaats op weg naar Santiago de Compostela.