Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2024-09

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Het zomerreces zit er weer op voor velen, een eerste Nieuwsbrief met mededelingen als begin voor ons nieuwe seizoen. Wij als regiocommissie ZOB gaan weer aan de slag om o.a. een aantal leuke activiteiten voor jullie op touw te zetten in het seizoen 2024/2025.

Onze nieuwe commissieleden gaan aan de slag!

We zijn al enige tijd op zoek geweest naar nieuwe leden voor onze Regiocommissie, omdat een drietal leden graag het stokje willen overdragen. We zijn er in geslaagd om twee nieuwe leden te vinden, met een derde belangstellende worden momenteel de laatste gesprekken gevoerd. Wij zijn hoopvol gestemd om korte termijn met de overdracht van de werkzaamheden te kunnen beginnen, zodat de nieuwe crew per 1 januari 2025 gesteld staat voor de taken die er liggen.

Anita Buenen en Joke Tolsma zijn inmiddels als nieuwkomers aangeschoven en maken volop kennis met hetgeen er zoal speelt. 

Regiowandeling gaan weer van start op zaterdag 26 oktober a.s.

Het nieuwe seizoen staat weer voor de deur en we willen graag weer starten met onze maandelijkse regio wandelingen. Onze eerstvolgende wandeling staat gepland op zaterdag 26 oktober a.s. Daarna gaan we telkens op de 4de zaterdag van de maand wandelen, in december zal het waarschijnlijk de 3de zaterdag worden.

Wie van jullie zou deze eerste willen organiseren met ondersteuning van mij – Noortje Wilting - of iemand anders van de regiocommissie?

Het principe is nog hetzelfde: het gaat het om een wandeling van ongeveer 15 km met onderweg ergens de mogelijkheid een kop koffie te drinken.

Wanneer je voorkeur hebt voor een andere maand, geef het dan maar alvast aan.

We gaan ons best doen om dit clubje uit te breiden met nog enkele nieuwe enthousiastelingen. Weten jullie nog iemand, tip mij, dan ga ik die benaderen of jullie doen dat zelf. Heb jij belangstelling, dan kun je dit kenbaar maken aan Noortje Wilting (noortjewilting@gmail.com).

We hopen dat we samen weer een aantal mooie wandelingen kunnen organiseren.

Een laatste oproep voor regionale fietsactiviteiten

Eerder hebben wij een oproep geplaatst voor het organiseren van fietstochten als activiteit vanuit onze regio, echter er was geen belangstelling. Wij zijn benaderd door enkele leden met de vraag om een hernieuwde poging te wagen. Dus degenen die belangstelling hebben om regionale fietstochten te organiseren, kunnen hun belangstelling kenbaar maken bij het secretariaat van onze regio ZOB via regio.zuidoost-brabant@santiago.nl

Café St. Jacques gaat weer van start

De eerstvolgende café St. Jacques is gepland op 19 september 2024, in café Schafrath, Park 35 te Nuenen – aanvang 19.00 uur.

De volgende data zijn:·     
17 oktober 2024; 21 november 2024.

Geen Regionale Najaarsbijeenkomst 2024

De Regionale Najaarsbijeenkomst van dit jaar komt door omstandigheden te vervallen.

Save the date: 22 februari 2025

We zitten niet stil, het voorjaar van 2025 nadert, we kunnen er nog niets over vertellen, kortom: deze datum toch al vast maar vastleggen in jullie agenda. Meer hierover zodra ook wij weten of ons idee haalbaar is…!

Plannen voor het nieuw seizoen

Voor zover mogelijk houden we jullie op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren. In principe is hierover te lezen in de Nieuwsbrieven. Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,
Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Joke Tolsma, Anita Buenen, Berry Blommaert, Ad Jacobs en Ger Beijers

Facebook  Instagram 

En tot slot: Verzoek vanuit de regio Den Bosch om onderstaand bericht te plaatsen

 

Lieve wandelliefhebbers,

Eerder hebben we genoten van de tapaswandeling en de grote opkomst!
Om dat enthousiasme door te zetten en nog meer te kunnen delen, hebben we een wandelweekend georganiseerd. We gaan in het weekend van 14 op 15 september twee dagen wandelen en kamperen. Daarnaast hebben we de tijd en ruimte om verhalen te delen, samen te eten en een workshop blarenplakken te volgen. 

Alle details op een rijtje:
Datum: 14 op 15 september 2024
Locatie: Deil, 45 minuten lopen van station Geldermalsen, met parkeergelegenheid
Groep: maximaal 16 mensen
Leeftijd: 18 – 35 jaar
Kosten: €35,00

Programma:
Zaterdag: aankomst en ontvangst rond 10u, tenten opbouwen, lunch, wandeling van +/- 13km, BBQ, avondprogramma
Zondag: afbouwen, ontbijten, wandeling met lunch van +/- 19km, afscheid rond 17u

Inschrijven kan via deze link: 
https://forms.gle/n6yFZdSkDiydrZGP8
Mocht je meer informatie willen of vragen hebben, stuur dan een mailtje naar 
caminocafedenbosch@gmail.com.

Mochten de weersomstandigheden niet goed uitpakken, dan laten we dit uiterlijk de woensdag voor het weekend weten per mail. Het weekend is op eigen risico, allergieën kunnen via de inschrijflink aangegeven worden. 

Hopelijk tot snel!

Liefs Fleur en Marts, 

Namens het St. Jacobsgenootschap, regio Den Bosch

Uitschrijven    |    Bekijk in browser