Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Regio Zuidoost Brabant, 2024-04

Beste mensen, leden van de regio Zuidoost-Brabant

Beste {naam},

Koningsdag is weer door velen met enthousiasme gevierd en de weergoden lijken te beseffen dat het eindelijk tijd wordt om meer ruimte te maken voor de zon. Aan de signalen te horen heeft menig (aspirant) pelgrim de stoute schoenen aangetrokken en is zij of hij te voet of op de fiets onderweg naar Santiago. Eenieder alle succes van de wereld en een heel fijne tocht toegewenst! 

Als regiocommissie willen wij enkele dingen onder jullie aandacht brengen.

Twee nieuwe leden in onze Regiocommissie.

We zijn er onlangs in geslaagd om twee nieuwe leden te vinden, die bereid zijn om zitting te nemen in onze regiocommissie. Anita Buenen en Joke Tolsma zijn inmiddels aan de slag gegaan om zich in te kunnen werken in de werkzaamheden, zodat bij het vertrek van de afzwaaiers de overdracht ook met een goed gevoel kan plaats vinden.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze twee dames de zaakjes prima zullen oppakken en wij wensen hen daarbij alle succes toe.

 

Regionale Voorjaarsbijeenkomst 2024

Onze regionale Voorjaarsbijeenkomst van zaterdag 6 april 2024 in Gemeenschapshuis De Vurherd te Lierop mag als zeer geslaagd worden genoemd. Jan Gisbergen nam ons op meeslepende wijze mee in de keuze tussen lopen of fietsen naar Santiago. Hij liet aan de hand van een leuke en creatieve presentatie duidelijk zien wat de verschillen waren.

Henk Baars toonde ons aan de hand van een aantal prachtige fietsen op welke manier de grote afstand naar Santiago tegenwoordig kan worden bedwongen. De technische ontwikkelingen zijn ook niet aan deze vorm van pelgrimeren voorbij gegaan. Zijn expertise nam de zaal mee en er waren de nodige (technische) vragen vanuit de liefhebbers.

Tijdens de lunchpauze werden de ‘aankomers’ in 2023 in het zonnetje gezet met een fles wijn, een jaarlijkse traditie die we graag in ere willen houden.

Aansluitend werd er gewandeld in de mooie Lieropse natuur, het was heerlijk weer: een verademing na al dat regenweer daarvoor. Bij terugkeer werd de dag afgesloten met een café St. Jacques.

Regiowandeling op zaterdag 25 mei 2024

Op zaterdag 25 mei a.s. staat de laatste regiowandeling op de agenda voordat we met zomerreces gaan. Nadere informatie volgt.

Café St. Jacques in Nuenen

Het café St. Jacques van 18 april jl. in café Schafrath, Park 35 te Nuenen telde weinig deelnemers. Men is op pad of al onderweg, behoefte aan info is momenteel lager.

Het laatste café vóór het zomerreces wordt gehouden op 16 mei a.s. Vanaf 19.00 uur kan weer informatie worden uitgewisseld met nieuwkomers en worden gepraat over de aanpak en de verwachtingen van de pelgrimstocht naar Santiago. De ervaringen van gelouterde pelgrims zullen samen met menige anekdotes en weetjes daar zeker aan bijdragen.

Facebook en Instagram

Wij als regiocommissie gaan ons oriënteren op de mogelijkheden van beide social media. Mogelijk liggen er kansen en kan het gebruik er van ons baten. Meer hierover later dit jaar.

Data voor de rest van het jaar 2024

Zoals aangegeven gaan we na mei enkele maanden uit de ether voor ons zomerreces. We hebben toch alvast het stramien van activiteiten ingepland, zodat jullie daar - voor zover je daarin geïnteresseerd bent – nu al rekening mee kunt houden. De navolgende data zijn in principe gepland:

Café St. Jacques in 2024 (3e donderdag van de maand)
- 19 september
- 17 oktober
- 21 november
- 19 december

Regionale wandeling (4de zaterdag van de maand)
- 28 september
- 26 oktober
- 16 november (is de regionale Najaarsbijeenkomst)

Wij houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte van de activiteiten die wij voor de leden van onze regio organiseren. In de eerste plaats is hierover te lezen in de Nieuwsbrieven. Daarnaast verwijzen we hier ook naar de website van onze regio, waar de actuele geplande activiteiten worden bijgehouden op https://www.santiago.nl/regios/zuidoost-brabant.

 

De Regiocommissie Zuidoost-Brabant,
Johannes Bellemakers, Noortje Wilting, Anita Buenen, Joke Tolsma, Berry Blommaert, Ad Jacobs en Ger Beijers

Uitschrijven    |    Bekijk in browser